Ugrás a tartalomra

A francia sárga mellényesek ismét utcára vonultak

2019.01.26
18:35
2019.09.08
07:53
Forrás
MTI
Ma is az utcákra vonultak az általános társadalmi elégedetlenséget két hónapja megtestesítő franciaországi sárga mellényesek Párizsban és a nagyobb városokban.

A francia belügyminisztérium adatai szerint délután 3 óráig országszerte 32 ezren, a fővárosban 2600-an tiltakoztak. Délután 4 órakor szinte menetrendszerűen törtek ki az összecsapások a rendőrök és egyes tiltakozók között. A rendőrök könnygázzal és vízágyúval oszlatták az embereket és gumilövedékeket is bevetettek, miközben rendbontók felgyújtották az alkalmi barikádokat. A rendőrség szerint a fővárosban délután 42 előállítás történt.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Párizsban szombat este a sárga mellényesek a Köztársaság térre hirdettek virrasztást Sárga éjszaka elnevezéssel, vasárnap pedig szintén állampolgári kezdeményezésre a sárga mellényesek követeléseit nem támogató úgynevezett Vörös kendősök vonulnak utcára.

Franciaország
tüntetés
sárga mellényesek

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.