Ugrás a tartalomra

A francia sárga mellényesek önálló listát állítanak az EP-választásokon

2019.01.24
17:18
2019.09.08
07:53
Forrás
BBC
Képviselő-jelölteket állítanak a francia sárga mellényes tüntetők a májusi Európa Parlamenti választásokra - közölte a BBC.

Egyelőre még csak 10 jelöltjük van, de céljuk 79 egyéni képviselő-jelölt indítása a választásokon. A jelöltek között csak szakszervezeti tagok, illetve munkások vannak, magukat csak Civil Tüntetőknek nevezték el, viszont a mozgalomnak még továbbra sincs megválasztott elnöke. Kitűzött céljuk az, hogy olyan francia választópolgárok bizalmát szerezzék meg a voksoláson, akik kiábrándultak Emmanuel Macron és a kormányzó pártnak, de az EU politikájából is. A sárga mellényes mozgalmak tavaly november óta folyamatosan tüntetnek Franciaországban az elnök adópolitikája és a magas üzemanyag árak miatt. Többször is véres összetűzésekig fajultak a demonstrációk.

Franciaország
sárga mellényesek

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.