Ugrás a tartalomra

Fremond: Fontos, hogy a vajdasági újságírók szakmai segítséget kapjanak az anyaországból

2023.10.03
14:12
2023.10.03
16:09
Forrás
Pannon RTV
Fremond Árpád, az MNT elnöke a találkozó után elmondta, a jelenleg közvitán szereplő tájékoztatási és médiafejlesztési stratégia szempontjából is fontos, hogy szakmai segítség érkezzen az anyaországból Vajdaságba.

Képzések szervezése, szakirodalom biztosítása a vajdasági magyar újságírók szakmai fejlesztése érdekében - ezekről a témákról egyeztettek Szabadkán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Magyar Nemzeti Tanács illetékesei.

Fremond Árpád, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Mi tájékoztattuk őket, hogy a stratégia elfogadása után, amennyiben érdekeltek, szeretnénk ha lenne egy bizonyos együttműködés. Több olyan kapcsolódási pont van, amelyben tudunk együttműködni az elkövetkezendő időszakban. Örülök annak is, hogy a képzések tekintetében a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon van egy olyan szak, amely gyakorlatilag újságírókat képez. Azt gondolom, hogy ezt erősíteni kell. Azt látom, hogy vannak érdeklődők, hogy van ennek a szaknak létjogosultsága.”

Magyar Nemzeti Tanács
Fremond Árpád
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
találkozó

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.