Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Russian Foreign Ministry Press

G20-csúcs: Kína ellenzi Oroszország kizárását

2022.11.15
12:37
2022.11.15
17:00
Forrás
Pannon RTV
Kína ellenzi Oroszország kizárását a G20-csoportból és más nemzetközi szervezetekből – jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter kedden a G20-csúcstalálkozón, a Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tartott kétoldalú találkozója után.
Tanjug/AP/Russian Foreign Ministry Press

„Támogatjuk Oroszország méltó szerepét a G20-ban és más nemzetközi szervezetekben. Úgy gondoljuk, hogy senkinek sincs joga elvenni Oroszország észszerű jogát a többoldalú nemzetközi szervezetekben való részvételben” – mondta Vang Ji. Az orosz küldöttséget Szergej Lavrov külügyminiszter vezeti, aki a csúcstalálkozón éles bírálatokat kap Oroszország ukrajnai háborúja miatt. Lavrov nem vett részt az állam- és kormányfők hivatalos ebédjén. Az orosz állami média szerint a csúcstalálkozó vége előtt, már kedden este visszatér Moszkvába.”

G20-csúcs
Szergej Lavrov
Vang Ji
Kína
Oroszország

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.