Ugrás a tartalomra

Gazdasági együttműködésről szándéknyilatkozat Vajdaság és a kínai Hainan tartomány között (videó)

2016.10.24
11:49
Gazdasági és kereskedelmi együttműködés lehetőségeiről írt alá ma szándéknyilatkozatot Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Ju Kszun, a kínai Hainan tartomány bizottsági elnöke
Gazdasági és kereskedelmi együttműködés lehetőségeiről írt alá ma szándéknyilatkozatot Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Ju Kszun, a kínai Hainan tartomány bizottsági elnöke. A találkozót Újvidéken tartottak. Hainan Kína legfiatalabb tartománya, 1988-ban alakult. A 35.000 négyzetkilométeren elterülő sziget 9.100.000 lakost számlál. Gazdasága a turizmus, a mezőgazdaság, az ipar, valamint a természeti erőforrások feldolgozásán alapszik. Ju Kszun, a kínai Hainan tartomány bizottsági elnöke: „A szándéknyilatkozat aláírása nagyon jó kezdete a két tartomány jövőbeli együttműködésének. Mindkét fél számára rendkívül hasznosnak bizonyul.” Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke szerint a szándéknyilatkozat tovább mélyíti Szerbia és Kína egyébként is jól működő baráti kapcsolatát, valamint az egyre intenzívebb együttműködést a két ország között. Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Nagy befektetések. A vízum eltörlése, amire már januártól számítunk, és ami ösztönzi majd többek között a turizmus és az infrastrukturális befektetések területén is az együttműködést. A Belgrád-Budapest vasútvonal várható kiépítése és az egyéb munkálatok arról biztosítanak bennünket, hogy az ilyen szándéknyilatkozatok nagyon fontosak és új utakat nyitnak meg a más területeken való együttműködések felé.”



Az aláírt dokumentum a mezőgazdaság, a turizmus, a csúcstechnológia, valamint a kultúra területén megvalósuló közös munkára ad lehetőséget Hainan és Vajdaság között.
tartomány
Vajdaság
kormány
szerződés
Yu Xun

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.