Ugrás a tartalomra

Gazdasági kormányzásról az Európai Parlamenti Héten

2024.02.19
17:01
2024.02.19
21:06
Forrás
Pannon RTV
Egy héten keresztül a gazdasági kormányzásról szólt az Európai Parlamenti Hét Brüsszelben.

A tagországok képviselői mellett a tagjelölt országok képviselőit is meghívták. Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezető-helyettese is részt vett a találkozón és felszólalásában a Szerbia által felhasznált forrásokról tartott tájékoztatót. Kovács Elvira a Közügyekben egyebek mellett arról is beszélt, hogy a Nyugat-Balkán részére készült egy új terv is.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti frakcióvezető-helyettes, VMSZ: „Ez hatmilliárd eurót jelent, tehát 2+4 milliárd. Tehát lesznek vissza nem térítendő támogatások, illetve kedvező kölcsönök is. Különböző dolgokra lehet ezeket a pénzeket használni. Elsősorban, általánosságban azt szokták mondani, hogy a reformok véghezvitelére. Tehát, rengeteg mindent lefed ez. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy nem adják ezt annyira egyszerűen a Nyugat-Balkánnak. Egymás között is meg kellene egyezni. Ezért fontos a regionális együttműködés. Illetve, ami Szerbiát megilleti, mert nyilván nem tudjuk, hogy mikor lehet az EU tagja, a közös piachoz való hozzáférés, ami gazdaságilag sokat jelentene.”

Teljes interjú a Közügyekben:

Európai Parlament
Kovács Elvira

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.