Ugrás a tartalomra

Gulyás Gergely: Sor kerülhet a brüsszeli tárgyalások lezárására

2022.10.13
15:32
Forrás
MTI
A brüsszeli tárgyalások, az energiaválság és a pedagógusok béremelése. Egyebek mellett ezek a témák kerültek terítékre a magyarországi kormányülésen.

Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány áttekintette az uniós tárgyalások állását, amelyek eredményes lezárására kerülhet sor. Összesen 17 vállalásban állapodtak meg az Európai Bizottsággal, az Országgyűlés pedig elfogadta az ehhez szükséges törvényeket. Ezek között szerepel egyebek mellet az integritáshatóság létrehozása és a korrupcióellenes munkacsoport felállítása.

Gulyás beszélt arról is, hogy szükséges a magyar pedagógusok béremelése. A megállapodás létrejöttével lehetséges, hogy 2025-re a tanárbérek elérik a diplomás átlagbér 80 százalékát.

A kormányülésen szóba került az energetika is. Ennek kapcsán elmondták, az a legfontosabb, hogy az ország energiaellátása biztosított.

Gulyás Gergely
Magyarország
Brüsszel
EU

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.