Ugrás a tartalomra

Gyárlátogatáson a szerb kormányfő és a gazdasági miniszter (videó)

2016.10.18
07:53
Hatodik napja tartózkodik a szerb kormány Nišben
Hatodik napja tartózkodik a szerb kormány Nišben. A kormányfő és a gazdasági miniszter több gyárat látogatott meg, amelyek nem csak a belföldi piacra termelnek, hanem kivitelre is. Ezeket a vállalatokat az állam támogatásáról biztosította, és kilátásba helyezte 3000 új munkahely megnyitását Leskovacon. A leskováci Mladost cserépgyár - amit a kormányfő is meglátogatott - a szerbiai magánosítás egyik sikeres példája. A 12 évvel ezelőtt magánkézbe került gyárba 22 millió eurót fektettek. Jelenleg 300-an dolgoznak itt, és termékeik 45 százalékát Szerbián kívül értékesítik. Aleksandar Vučić ez után a 2100 dolgozót foglalkoztató, dél-koreai tulajdonban levő Jura gyárba látogatott. Tárgyalásokat folytatott a vezetőséggel, amelynek eredményeképp ígéretet kapott, hogy további munkásokat fognak alkalmazni, és további gyárakat telepítenek Szerbiába. Aleksandar Vučić, kormányfő, Szerbia: „Több száz dolgozóval beszéltem, majdnem mindenkit üdvözöltem. Természetesen nem könnyű munka, de aki komolyan veszi, aki felelősségteljesen és keményen dolgozik, az sikeres lehet. Elégedett vagyok azzal, amit láttam. Ez az a szörnyű gyár, amiről mindenki beszél Szerbiában. Büszke vagyok arra, hogy ez a gyár milyen jól néz ki. Szeretnék még több ilyet.”



Vučić elmondta, nem látott olyan rossz munkakörülményeket vagy szigort, amelyről korábban cikkeztek egyes újságok. A kormányfő a költségvetésből 50 millió dináros támogatást helyezett kilátásba, amelyből Leskovac főterét rendeznék.

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.