Ugrás a tartalomra

A Győzelem napját ünnepelték Horvátországban

2018.08.05
13:10
Forrás
Szerbiai RTV
Horvátországban ma tartották a központi rendezvényt a Vihar hadművelet kapcsán. Knin városában a Győzelem napját ünnepelték.

Az eseményen részt vett Andrej Plenković horvát miniszterelnök, Kolinda Grabar Kitarović horvát köztársasági elnök, valamint Gordan Jandroković, a horvát szábor elnöke is. Plenković a rendezvényen úgy fogalmazott, azzal, hogy egyesek nem hajlandók szembenézni a múlttal, csak késleltetik a megbékélést. Kiemelte: ők arra törekednek, hogy jó kapcsolatokat ápoljanak Szerbiával. Horvátország elkötelezett a béke, és az igazságosság megteremtése mellett, a jószomszédi viszony pedig elengedhetetlen a régió fejlődéséhez - szögezte le a horvát kormányfő. 

győzelem napja
Horvátország
Knin

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.