Ugrás a tartalomra

Gyűlnek az aláírások a Magyar Összefogás lista indulásához

2022.09.10
11:48
2022.09.10
21:37
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István, a VMSZ elnöke a szabadkai aláírásgyűjtésen úgy fogalmazott, egy kiváló és fiatalos listával kívánnak részt venni az MNT munkájában a következő négy évben.

Szabadkán szombat délelőtt gyűjtötték az aláírásokat, annak érdekében, hogy a VMSZ által támogatott Magyar Összefogás lista indulhasson a magyar nemzeti tanácsi választáson. A támogatók között akadt fiatal és idősebb is egyaránt.

Szobonya Tamara: „Szimpatikus volt számomra, hogy a tanulmányaim során végig támogattak az ösztöndíjprogramon keresztül, és emiatt úgy érzem, köteles vagyok őket támogatni a továbbiakban.”

Losonc Ella és Arancsity Anna elmondta, hogy a korábbi évek pozitív tapasztalata miatt döntöttek úgy, hogy ezúttal is bizalmat szavaznak a VMSZ által támogatott listának.

Losonc Ella: „Meg vagyok elégedve a munkájukkal, különösen az utóbbi 8-10 évben. Soha nem volt ilyen jó itt, idehaza a magyaroknak, mint az utóbbi években.”

Arancsity Anna: „Eddig is mindig támogattuk a VMSZ-t, a szavazás fontos a számunkra, hogy a magyarság megmaradjon és hogy tudjunk tovább élni és előre haladni.”

Pásztor István elmondta, a lista kétharmadát VMSZ tagsággal rendelkezők adják, míg az egyharmadát olyan személyek, akiknek nincs pártpolitikai kötődésük. Emiatt is viseli joggal a lista a Magyar Összefogás nevet - fogalmazott a VMSZ elnöke.

„Ami a közös nevező mindenki vonatkozásában, aki a listára került, az a teljesítmény és a nemzeti elkötelezettség. Ilyen szempontból azt gondolom, hogy ez egy kiváló lista. Olyan emberek alkotják, akik mögött nagy tapasztalat, illetve nagy lehetőség van, annak függvényében, hogy fiatalok, vagy pedig idősebbek. Ez egy fiatalos lista, olyan emberek vannak rajta, akik lendületesek, ambiciózusok, akik harcosok.”

Több településen is gyűjtötték az aláírásokat. A nemzeti tanácsi választásokat november 13-án tartják.

nemzeti tanácsi választások
Magyar Összefogás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.