Ugrás a tartalomra

A háborúk okozta nehézségek ellenére is megvalósulnak a fejlesztések

2023.10.27
12:53
2023.10.28
19:42
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
Számos, számunkra fontos projektum anyagi támogatása vált biztossá azzal, hogy csütörtökön elfogadták az országos költségvetést - írja a dr. Pásztor Bálint a Facebookon.

A Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakcióvezetője aláhúzta, a háborúk okozta nehézségek ellenére is megvalósulnak a fejlesztések, egyebek mellett folytatódik a horgosi határátkelő bővítése. A VMSZ támogatta a költségvetés elfogadását, mert az pénzeszközöket biztosít a szabadkai Y-elágazás autópályásítása tervdokumentációjának a kidolgozására, a palicsi Akvaparkhoz közeli kerékpárút, sétaösvény és parkolóhelyek építésére, a Belgrád–Budapest vasútvonal Újvidék-Kelebia szakaszának létrehozására, valamint a nagykikindai vízgyár kiépítésének a folytatására. Dr. Pásztor Bálint továbbá hozzáteszi, hogy a büdzsének köszönhetően javíthatnak a hajóátemelés feltételein a törökbecsei tiszai gáton, kiépülhet az Újvidéket és Rumát összekötő gyorsforgalmi út, bővülhet a Nagybecskerek és Belgrád közötti autóút, és híd épülhet az újvidéki kerülőúton. A zombori gazdasági bíróság épületének felújítása, új börtön építésére Szabadkán és az újvidéki klinikai központ rekonstrukciója ugyancsak megvalósulhat a költségvetés jóvoltából - írja a VMSZ politikusa. 

Dr. Pásztor Bálint
horgosi határátkelő
Akva park

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.