Ugrás a tartalomra

Hajnal Jenő: A magyar közösségek megmaradását kell segíteni

2018.12.05
11:16
2018.12.05
17:20
Forrás
Pannon RTV
Hosszú távú programokban kell gondolkodnia a Magyar Nemzeti Tanácsnak ebben a négy éves ciklusban - mondta Hajnal Jenő a Szabadkai Magyar Rádió Mérleg című műsorának felvételén.

Olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek segítik a magyar közösség megmaradását - tette hozzá az MNT elnöke. Kifejtette: ahhoz, hogy megálljon az elvándorlás, olyan feltételeket kell teremteni, amelyek elősegítik azt, hogy a fiatalok Vajdaságban jó körülmények között éljenek. Az MNT elnöke hangsúlyozta, konkrét lépésként óvodai szórványközpontokat hoztak létre, amelyek egyebek mellett Nagykikindán, Maradékon és Zomborban már működnek. Ezeket bővíteni fogják, illetve a bölcsődéket is kialakítanának - tette hozzá Hajnal Jenő.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Különösen a családokat segítő elképzeléseink vannak. Azáltal, hogy bölcsődéket, nem csak iskolai előkészítő csoportokat tudnánk nyitni magyar nyelven. Ugyanakkor a napközis foglalkozásokat is ki tudjuk bővíteni az óvodában és az iskolában is közösen. Azok a tantestületben dolgozó pedagógusok, tanítók, akik fölöslegessé válnak az osztályok létszáma miatt, ezeket napközis foglalkozásokba be tudjuk vonni.” 

Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.