Ugrás a tartalomra

A haladók lemondják a kampányrendezvényeiket

2020.06.11
07:37
2020.06.11
13:50
Forrás
Informer
Aleksandar Vučić a Szerb Haladó Párt elnöke szerda este pártja választási bizottságának ülésén azzal a javaslattal állt elő, hogy a párt mondjon le minden kampányrendezvény

Az információk szerint Vučić azt javasolt, hogy mondják le az Újvidék főterére tervezett tömegmegmozdulást, amire már folynak az előkészületek és a Nišben tervezett kapmányzárót is. Vučić az SZHP választási bizottságának szerda esti ülésén rukkolt elő a javaslattal, mondván, a járványügyi helyzet Szerbiában nem rossz és a szakemberek, mindenekelőtt a járványügyi szakorvosok ugyan azt mondják, hogy már nem kell betiltani a tömeges rendezvényeket, Vučić mégis úgy döntött, a tömeges választási rendezvényekkel nem kívánja veszélybe sodorni egyetlen ember egészségét sem, mert mint fogalmazott “a szerbiai polgárok egészsége és biztonsága a politika felett áll”. A belgrádi lap úgy tudja, hogy Vučić javaslatát szoros többséggel fogadták el.

Szerb Haladó Párt
Aleksandar Vučić
Választások 2020

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.