Ugrás a tartalomra

Hamarosan megkezdődik a nemzeti konzultáció Franciaországban

2019.01.04
22:18
2019.01.04
22:35
Forrás
MTI
A francia elnök kész a lakosság követeléseinek megfelelő átalakításokra

Hamarosan megkezdődik Emmanuel Macron által ígért széleskörű nemzeti konzultáció Franciaországban, ami jó lehetőséget biztosít az állampolgároknak, hogy kifejezésre juttassák véleményüket - közölte pénteken Benjamin Griveaux kormányszóvivő. Kiemelte: a francia elnök kész a lakosság követeléseinek megfelelő, mélyreható átalakításokra. November második felétől sárga láthatósági mellényt viselő tüntetők százezrei vonultak utcára az ellen tiltakozva, hogy a kormány emelni akarta az üzemanyagokat sújtó környezetvédelmi adót. A kabinet végül elállt ettől.

Macron elismerte, hogy sok francia helyzete szinte semmit sem változott a jövedelmükre és életkörülményeikre vonatkozóan. A tiltakozók szombaton újabb tüntetéseket tartanak Párizsban és több más francia városban.

sárga mellény
tiltakozás
francia
Emmanuel Macron

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.