Ugrás a tartalomra

Hány csatlakozási fejezetet nyitnak meg kedden Szerbia számára?

2016.12.10
22:01
Legalább egy, de lehet, hogy két uniós csatlakozási fejezetet nyitnak meg Szerbia számára kedden Brüsszelben
Legalább egy, de lehet, hogy két uniós csatlakozási fejezetet nyitnak meg Szerbia számára kedden Brüsszelben. Ezek az 5. fejezet, amely a közbeszerzésekről szól, és a 25. fejezet, amely a tudományra és a kutatásra vonatkozik. Eredetileg egy harmadik fejezet megnyitását is tervezték, de ezt - úgy tűnik - Horvátország és más államok is ellenzik - tudta meg a Večernji list. A szóban forgó 26. fejezet az oktatás és a kultúra témakörét öleli fel, Horvátország pedig kételkedik abban, hogy Szerbia kész garantálni az oktatást a nemzeti kisebbségek nyelvén. A gyakran aggályoskodó Németország viszont, amely már többször hiányolta, hogy Szerbia nem eléggé törekszik a Koszovóval való párbeszéd javítására, egyes források szerint most nem lesz kerékkötő, mivel pozitívan értékeli, hogy Belgrád beleegyezett, Koszovónak legyen saját nemzetközi telefonhívószáma. (Večernji list, Tanjug)
EU
Brüsszel
fejezetek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.