Ugrás a tartalomra

Haradinaj: Ha Szerbia még nem készült fel - várunk

2019.05.09
16:28
2019.05.09
19:20
Forrás
Szerbiai RTV
A határok megvitatása a tragikus múltba való visszatérés - nyilatkozta Ramush Haradinaj a július elsejére tervezett párizsi egyeztetés kapcsán a sajtónak.

A koszovói miniszterelnök úgy véli, nagyon fontos, hogy új energia alakuljon ki a Priština és Belgrád közötti viszonyban és a lehetséges megállapodásban. Hangsúlyozta, a nemrégiben megtartott berlini csúcstalálkozón világossá vált, hogy az országhatárok vagy adminisztratív vonalak újrarajzolása nem oldja meg a problémát.

„Mi nem szabunk feltételt a párbeszéd folytatásához. Mi Vučić elnökkel és a szerb tisztviselőkkel tárgyalunk. Úgy gondoljuk, fontos, hogy ne szabjunk feltételeket. A párbeszédről lehet sokat beszélni, de húsz év után már nincs sok idő erre.”

Ramush Haradinaj
Belgrád-Pristina párbeszéd

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.