Ugrás a tartalomra

Háromszorosára emelkedett a magyarországi nemzetiségek támogatása

2017.09.25
15:53
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
A nemzetiségi szervezeteket és önkormányzatokat támogató pályázatokat hétfőn írják ki Magyarországon, több mint egymilliárd forintos keretösszeggel.

Háromszorosára emelkedett a magyarországi nemzetiségek támogatásának összege a központi költségvetésben 2010 és 2018 között - közölte a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján. Soltész Miklós elmondta: a magyar kormány 2010-ben úgy döntött, hogy a nemzetiségekkel sokkal szorosabbra fűzi a kapcsolatot. Az elmúlt évek során folyamatosan és fokozatosan emelkedtek a támogatások.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nemzetiségi célú - nemzetiségi szervezeteket és önkormányzatokat támogató - pályázatokat hétfőn írják ki, több mint egymilliárd forintos keretösszeggel.

nemzetiségek
támogatás
Soltész Miklós

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.