Ugrás a tartalomra

Hat hét van hátra az országgyűlési választásig

2018.02.26
11:02
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi parlamenti választáson a külhoni magyarok is részt vehetnek, előtte azonban regisztrálniuk kell a magyar Nemzeti Választási Iroda névjegyzékébe. Erre március 24-ig van lehetőség.

A külhoni szavazók csak pártlistára szavazhatnak majd. Az országos lista jogerőssé válását követően megkapják a szavazási levélcsomagot. A választóknak több lehetőségük van. A szavazatukat tartalmazó borítékot eljuttathatják a külképviseletekre. Ezt a szavazás befejezéséig tehetik meg. Bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodába is eljuttathatják a szavazatukat, ezt azonban csak a magyarországi szavazásra rendelkezésre álló időszakban tehetik meg. A harmadik lehetőség, hogy levélben juttatják el azt az NVI-hez, ebben az esetben a szavazatnak április 7-én éjfélig meg kell érkeznie.

A magyarországi választásokat április 8-án tartják.

választás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.