Ugrás a tartalomra

Hat új taggal bővülhet a feltörekvő országokat tömörítő BRICS

2023.08.24
12:17
2023.08.24
12:35
Forrás
Euronews
Szaúd-Arábia, Irán, Argentína, Egyiptom, Etiópia és az Egyesült Arab Emírségek kapott meghívást.

Hat új taggal bővülhet a legnagyobb feltörekvő országokat tömörítő BRICS - erről a dél-afrikai csúcstalálkozójukon döntöttek csoport tagjai. Johannesburgban egyetértettek abban, hogy csak egy nagyobb szervezet lesz képes megbirkózni a világméretű "zűrzavar és átalakulás" korszakával. Szaúd-Arábia, Irán, Argentína, Egyiptom, Etiópia és az Egyesült Arab Emírségek kapott meghívást 2024. január 1-jével.

Ha ők is szeretnék, akkor a társulás teljes értékű tagjaivá válhatnak. A Euronews beszámolója szerint a bővítést elsősorban Oroszország és Kína sürgette. Oroszország az ukrajnai háború miatt elszigetelődött a Nyugattól, ezért fontos a Brics-bővítés, Kínának pedig, mert folyamatos kereskedelmi és diplomáciai harcot vív az Egyesült Államokkal - írja a Euronews. A BRICS tagországok adják a világgazdaság negyedét és ott él minden 3. ember. A bővítéssel ezek a számok tovább nőnek, így komoly kihívója lehet a Nyugatnak.

BRICS
bővítés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.