Ugrás a tartalomra

Határidőre megalakul a szerb kormány

2024.04.17
10:20
Forrás
Beta, Szerbiai RTV
A kabinet összetétele azonban most nem olyan fontos - mondta a kormányalakító, Miloš Vučević. Sokkal fontosabb például az, hogy mit tehetünk Koszovónak az Európai Tanácsba való esetleges felvétele ellen - fogalmazott az SZHP elnöke.

Két héten belül megalakul a szerb kormány - ezt nyilatkozta a kormányalakító, a Szerb Haladó Párt elnöke a köztelevízióban. Miloš Vučević azt is elmondta, hogy már befejezte az expozéját. Annyit árult még el, hogy az új szerb kormányban lesznek új személyek, de - mint fogalmazott - most fontosabb dolgokkal kell foglalkozni, nem káderkérdésekkel, hanem Koszovóval és a Srebrenicával kapcsolatos üggyel.

Kiemelte, hogy az, hogy Koszovó bekerülhet az Európa Tanácsba, elfogadhatatlan. Vučević szerint az Európa Tanács nem tartja lényegesnek, hogy Koszovóban terrorizálják a népet, és nem veszi figyelembe, hogy nem teljesítette a szükséges standardokat és nem illeszkedik a tanács elveihez. Argumentumokkal készülünk, bár kevés a mozgástér, de nem adjuk fel - mondta a kormányalakító, az SZHP elnöke.

kormányalakítás
Miloš Vučević
Koszovó
Srebrenica

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.