Ugrás a tartalomra

A határok védelmét sürgeti az olasz külügyminiszter

2020.11.03
14:23
2020.11.03
14:28
Forrás
MTI
Konkrét veszélynek nevezte az illegális bevándorlást, és kötelességnek nevezte az országhatárok védelmét Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom kormánypárt politikusa kedden, a bécsi merénylet másnapján.

Az olasz diplomácia vezetője szerint az Európai Uniónak emelnie kell a biztonsági fokozatot, és szigorítania kell az európai mecsetek ellenőrzését a mérsékelt muzulmán közösségek együttműködésével. Giuseppe Conte miniszterelnök még hétfőn éjjel közzétett német nyelvű üzenetében hangsúlyozta, hogy "a közös európai házban nincsen tér a gyűlölet és az erőszak számára". A jobboldali ellenzéket vezető Matteo Salvini egyértelműnek tartotta, hogy "Európa halálos ellenségének jelenleg a koronavírus-járvány mellett az iszlám terrorizmus számít". A Liga párt vezetője hozzátette: "elég volt az álszent politikából és mindenki befogadásából, zéró toleranciát kell hirdetni a társadalmunkba befészkelődött iszlamista fanatizmussal szemben, le kell zárni a kikötőket, ellenőrizni a határokat, megvédeni gyermekeinket és identitásunkat".

migráció
Olaszország
Luigi Di Maio

Most

10:41, Frissítve: 10:54

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.