Ugrás a tartalomra

Hétvégi tömegrendezvények a „remény" és az „erőszak-ellenesség" jegyében

2023.05.24
16:30
2023.05.24
16:40
Forrás
Pannon RTV
Folytatódott az ország biztonsági helyzetéről folyó vita a szerbiai parlamentben.

A kormánykoalíció képviselői szerint a május eleji tömegmészárlások ellenére is jó az ország biztonsági helyzete, az ellenzék szerint viszont megbukott a fennálló rendszer, és tiltakozni kell ellene, lemondásra kell bírni a kormányt és a köztársasági elnököt.

Az ellenzék szombatra összehívta a Szerbia az erőszak ellen nevű megmozdulás következő tiltakozását, míg a kormánykoalíció tagjai a pénteki nagygyűlésre hívták fel szimpatizánsaikat. A pénteki rendezvényt Aleksandar Vučić köztársasági elnök hívta össze, és A remény Szerbiája címet viseli.

A parlamentben Ana Brnabić miniszterelnök arról beszélt, hogy semmi kifogása nincs az erőszak elleni tüntetések ellen, azt viszont határozottan ellenzi, ha valaki éppen erőszakra szólít fel, és a korábbi ellenzéki rendezvényeken, szerinte, ez történt.

parlament
Szerbia az erőszak ellen
A remény Szerbiája
Ana Brnabić
tüntetés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.