Ugrás a tartalomra

Hillary Clinton elismerte a vereségét (videó)

2016.11.09
18:55
Elismerte az amerikai elnökválasztáson elszenvedett vereségét Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje
Elismerte az amerikai elnökválasztáson elszenvedett vereségét Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje. Helyi idő szerint délben állt színpadra, órákkal azután, hogy kiderült, Donald Trump nyerte meg a választást. A vereség fájdalmas, de el kell fogadni - fogalmazott. Hangsúlyosan szólt arról is, hogy "megéri a küzdelem azért, amiben hiszünk". Új ruhában, felfrissített sminkkel és frizurával állt támogatói elé Hillary Clinton. Összeszedett és elegáns beszédet mondott, miután némileg megemésztette vereségét. Clinton azt mondta, úgy tűnik, mélyebben megosztott a társadalom, mint gondolta, de hisz Amerikában. „Én őszintén hiszek és remélek Amerikában, remélem, önök is mind így tesznek. Ez a jövőre nézve az igazi ígéret. Donald Trump lesz az elnökünk, és tartozunk neki annyival, hogy esélyt adunk a vezetésre számára, és biztosítjuk a békés hatalmi átmenetet. Ezt nem egyszerűen csak elfogadjuk, hanem üdvözlendőnek is tartjuk. A jogállamiságot emeljük a magasba, mindenki egyenlő jogait, egyenlő méltóságát, a szólásszabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát. Ezeket tartjuk a legfontosabbaknak és ki kell állnunk, meg kell védenünk őket.”



Megismételte, még az éjszaka gratulált Trumpnak, és felajánlotta az együttműködését. Feladatunk polgárként, hogy kivegyük a részünket a jobb és igazságosabb Amerika kiépítésében - magyarázta. Köszönetet mondott munkatársainak, az Obama-házaspárnak, családjának, és minden támogatónak.
USA
elnökválasztás
Hillary Clinton

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.