Ugrás a tartalomra

Hivatalos hivatalátvétel

2012.06.25
18:07
Egeresi Sándor, a Tartományi Parlament leköszönő elnöke hétfőn átadta hivatalát Pásztor Istvánnak, a Képviselőház új elnökének
Egeresi Sándor, a Tartományi Parlament leköszönő elnöke hétfőn átadta hivatalát Pásztor Istvánnak, a Képviselőház új elnökének. A hivatal átadását rövid tárgyalás előzte meg, de mint mondták, sok mindenről nem kellett tárgyalni, hiszen eddig is együtt politizáltak és segítették egymás munkáját. Így lesz ez a jövőben is – tették hozzá. Egeresi a hivatal átadását követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy megtiszteltetés volt számára elnökölni a Vajdasági Parlamentben. Az elmúlt mandátum idejéből 4 célkitűzést emelt ki: az első Szerbia és Vajdaság decentralizációja, a második a biztonság és béke megőrzése Vajdaságban, a harmadik a szerb–magyar kapcsolatok ápolása, a negyedik pedig, a VMSZ képviselőjeként harcolni a vajdasági magyarság érdekeiért.  httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zbUWxJ9q8EE Pásztor István, a Vajdasági Parlament új elnöke a hivatal átvételét fontos gesztusnak nevezte. Megköszönte Egeresinek a Parlament vezetését, mely elmondása szerint nem volt sem könnyű, sem hálás feladat. A hivatal átadását, illetve átvételét megelőző beszélgetésről annyit árult el, hogy sok mindenről nem tárgyaltak, hiszen eddig is szoros volt közöttük az együttműködés. Célkitűzésként Pásztor az eddigi tevékenység folytatását említette gazdasági és szociális téren, továbbá a regionális és nemzetközi együttműködést, valamint a nemzetek közötti békés együttélés ápolását és megőrzését.
Pásztor István
Egeresi Sándor
hivatalátvétel
Tartományi Parlament

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.