Ugrás a tartalomra

HIVATALOS: Naponta ötször fog járni a vonat Szabadka és Szeged között november 28-tól!

2023.11.24
15:35
2024.04.17
13:01
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
Sokunk évtizedes álma valósul meg azzal, hogy újraindítjuk a vasúti forgalmat a két szomszédos város között - írja közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke.

Az utasbarát menetrendnek köszönhetően reális alternatívát nyújtunk az ingázó munkavállalóknak, ügyeiket a határ túloldalán intéző polgároknak és a turistáknak egyaránt - emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Nem mindig ez volt a dolgok állása: egész sokáig úgy nézett ki, be kell érnünk napi kettő járattal.

Először Orbán Viktor miniszterelnök úrnál lobbiztam közvetlenül az ügy érdekében, majd Lázár János miniszter úrnak fogalmaztam meg konkrét kéréseinket, melyek meghallgatásra találtak Magyarország Kormányánál - hangsúlyozta a VMSZ megbízott elnöke.

Leírhatatlanul boldog vagyok, hogy Édesapám sok éves munkáját folytatva sikerült megoldanunk egy elsőre lehetetlennek tűnő ügyet - húzta alá dr. Pásztor Bálint.

December 17-én kérem, támogassanak bennünket szavazataikkal, ha fontos Önöknek a Szabadka-Szeged vasútvonal! - zárta sorait bejegyzésében a VMSZ megbízott elnöke.

Dr. Pásztor Bálint a Pannon RTV-nek elmondta:

„November 28-án elindul a vonat, és ami a lényeg, hogy olyan menetrenddel fog ez megtörténni, ami utasbarát, ami lehetővé teszi, hogy az ingázók odaérjenek a munkába, ami lehetővé teszi azt, hogy három-négyóránként Szegedről Szabadkára vagy Szabadkáról Szegedre lehessen eljutni, és ami még fontos, hogy az utolsó vonat is eléggé későn fog indulni Szegedről Szabadkára annak érdekében, hogy aki akár egy moziba vagy egy színházba el szeretne menni Szegedre, azt megtehesse, és úri módon visszajöhessen Szabadkára. Mindig fontos azt is hozzátenni, amit általában háttérbe szoktunk szorítani, hogy ez azért nem csak Szegedről és Szabadkáról szól, tehát megáll a vonat Horgoson is, Királyhalmon is, Hajdújáráson is, Palicson is, tehát akár belföldi járatként is használható.”

Naponta ötször fog járni a vonat Szabadka és Szeged között november 28-tól, az első szerelvény Szabadkáról 6:03-kor indul, míg az utolsó vonat Szegedről 21:43-kor jön vissza.

Szabadka
Szeged
vonat
ötször
Dr. Pásztor Bálint
Választások

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.