Ugrás a tartalomra

A horvát kormányfő nem elégedett pártjának eredményével

2019.05.27
07:55
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
Horvátországban fej fej mellett végzett a kormányzó jobboldali párt és a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a Szociáldemokrata Párt: mindkettő 4-4 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Andrej Plenković horvát kormányfő nem elégedett pártjának, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösségnek a vasárnapi európai parlamenti választásokon elért eredményével. Az eredményváró rendezvényen kiemelte: öt mandátumra számítottak. Elégedettségének adott hangot, hogy magasabb volt a részvételi arány, mint 2013-ban, amikor a szavazásra jogosultak 20 százaléka járult az urnákhoz, hiszen most csaknem 30 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy a horvát szavazópolgárok azonosulni tudtak az európai témákkal, és az európai parlamenti választásokat fontosnak tartották a horvát társadalom számára - hangsúlyozta Plenković.

Davor Bernardić, a szociáldemokraták elnöke az eredmények közzététele után azt mondta, az eredmény nem elég a változáshoz, de bátorságot ad ahhoz, hogy vállvetve küzdjenek tovább egy nyitott, igazságos, derűlátó Horvátországért.

horvát
kormányfő
Andrej Plenkovic
Európai Parlament

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.