Ugrás a tartalomra

Horvátország diktálhatja a nyugat-balkáni országok csatlakozási tempóját

2018.02.07
12:22
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
A feltételezés alapja Jean-Claude Juncker kijelentése, miszerint a nyugat-balkáni országoknak rendezniük kell határvitáikat, mielőtt csatlakoznak az Európai Unióhoz.

Horvátország túszává teszi a régiót Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének az a kijelentése, hogy a nyugat-balkáni országoknak rendezniük kell határvitáikat, mielőtt csatlakoznak az Európai Unióhoz - írta a Večer című szlovén hetilap szerdán. Az újság szerint durva zsarolásra lehet számítani Horvátország részéről Szerbiával, Bosznia-Hercegovinával és Montenegróval szemben, amely országokkal Zágráb két évtizeddel korábban még véres háborúban állt. A nyugat-balkáni országoknak - amelyeknek így sokkal nagyobb elvárásoknak kell majd megfelelniük, mint például Romániának vagy Bulgáriának kellett, mert az EU valójában nincs felkészülve a bővítésre. Nem lesz más választásuk, mint hogy más partner után nézzenek - vélekedett a Večer Törökországra és Oroszországra utalva. 

Horvátország
Nyugat-Balkán
EU
csatlakozás
határvita

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.