Ugrás a tartalomra

Így fogadták Aleksandar Vučićot Szabadkán (videó)

2017.03.07
16:38
Pontban délben érkezett meg Aleksandar Vučić Szabadkára
Pontban délben érkezett meg Aleksandar Vučić Szabadkára. A várakozásokkal ellentétben a kormányfő látogatása nem okozott fennakadást a város közlekedésében. A szimpatizánsai már délután két órától gyülekeztek a Sportcsarnok előtt.      Kedden pontban délben érkezett Aleksandar Vučić miniszterelnök a kisbajmoki ipari zónába, mégpedig a régi E-5-ös utat a zombori úttal összekötő lezárt útszakaszon keresztül, így a belvárosban és egyáltalán a Zombori úton sem volt útlezárás. A gépjárművek zavartalanul haladhattak Aleksandar Vučić látogatása alatt is. Az ócskapiac felől a város felé haladva mindenütt a vendégfogadó plakátokat lehetett látni, és persze rendőröket. A Sportcsarnok körül már nagy volt a nyüzsgés. A parkolókat felkészítették a mindenfelől érkező buszok fogadására. Délután fél egykor a Sportcsarnok környékén parkoló autókat a pók már eltávolította, közben a szimpatizánsok folyamatosan ragasztgatták az Aleksandar Vučićot éltető plakátokat, szintén itt a Sportcsarnok környékén, de a városban is rengeteg van belőlük. Voltak, akik a tiltás ellenére mégis behajtottak vagy eltévedtek. Hangulat 2-S A biztonsági és a protokollintézkedések olyannyira szigorúak, hogy még azt is leellenőrizték, hogy a Gerontológiai Központ bejárata fölött lengedező fekete zászló valóban halálesetet jelent-e vagy pedig provokáció. Egy óriás léggömb is lengedezett a magasban, miközben a szabadkaiak többsége egyszerű hétköznapjait élte és közlekedett a városban. A Sportcsarnokhoz közben kezdtek érkezni a buszok. A legtöbben azért érkeztek, hogy meghallgassák, mit ígér az államfőjelölt kormányfő. „Amit elvettek a munkásoktól pénzt, adják vissza, meg a nyugdíjasoknak adjanak egy kicsit több lehetőséget.” „Vučić a példaképem. Tényleg azon az úton járok, amit ő mond. Dolgozok, mint a néger, a kezem hólyagokkal teli.”



„Mi a VMSZ-ben vagyunk különben, úgyhogy mi is támogatjuk a Pásztor úrral együtt, ahogy mondják, úgyhogy koalícióban vagyunk velük.” A Sportcsarnokban megtartott nagygyűlést követően a Szerb Haladó Párt vezetősége élén a miniszterelnökkel és meghívott vendégeikkel egy a Bajai úton található vendéglőben vacsorázik. Azt is megtudtuk, mit szolgálnak fel a hatvanfős delegációnak. „Tepertőkrém, ezt követi az Eszterházy-tyúkhúsleves cérnametélttel, utána borjúpörkölt túrós csuszával, káposztasaláta és a végén mákos pogácsa. Tehát egy rendkívül egyszerű, szerény menü.” A délután folyamán sem volt fennakadás a belvárosi közlekedésben, egyedül a Sugárút és az Arsenije Čarnojević utca egy része volt lezárva, illetve a Sportcsarnok környéke, de a közlekedési rendőrök hatékonyan irányították a forgalmat.
Szabadka
Aleksandar Vučić
sportcsarnok
szimpatizánsok

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.