Ugrás a tartalomra

Ilyen volt a választások estéje a pártok szemszögéből

2023.12.18
12:34
2024.04.17
13:33
Forrás
Pannon RTV
A szocialistáknál szomorúság, Branimir Nestorovićéknál kitörő boldogság - ez jellemezte a választások estéjét a többi párt szemszögéből. A Szerbia az erőszak ellen nevű tömörülés választási csalást kiált, és tüntetéseket jelentett be.

A tegnapi szavazás egyértelmű meglepetése a koronavírus-járvány idején népszerűségre szert tett orvos által létrehozott párt eredménye.

Esélytelenként indultunk, és mi lettünk a választások legnagyobb meglepetése - ezt nyilatkozta Dr. Branimir Nestorović. A Mi - A nép hangja nevű lista vezetője kiemelte, nem számítottak rá, hogy bekerülnek Szerbia vezető pártjai közé, nagyon elégedettek az eredménnyel. „Hogy ne lennék elégedett, ez fantasztikus! Ha azt nézzünk, hogy komoly pénzelésű, komoly pártokat utasítottunk magunk mögé, hogy egy százalékkal szereztünk kevesebb szavazatot, mint a Szerbiai Szocialista Párt, amely 50 éve létező párt, komoly pénzeléssel, akkor ez fantasztikus siker. Természetesen kötelezettség is, ahogyan azt korábban is nyilatkoztuk.”

A Szerbiai Szocialista Pártban már kevésbé volt jó a hangulat a szavazás estéjén, a választások ugyanis nem hozták meg a várt eredményt számukra. Ivica Dačić, a párt elnöke lemondását fontolgatta a vasárnap esti sajtótájékoztatón, amire a párt tagjai fejcsóválással reagáltak.

Ivica Dačić, elnök, Szerbiai Szocialista Párt: „Ez az eredmény elégedetlenséggel tölt el bennünket. Természetesen beszélek majd a kollégáimmal a Szerbiai Szocialista Pártból arról, hogy a továbbiakban mi lenne a legjobb a párt számára. A személyes véleményem az, hogy új vezetőt kellene találni a Szerbiai Szocialista Párt élére.”

A Szerbia az erőszak ellen koalíció lett a legsikeresebb ellenzéki tömörülés a választásokon. A koalíció tagjai elégedetlenek a voksolás menetével, úgy fogalmaztak, hogy vasárnap párhuzamos névjegyzékek létezéséről kaptak bejelentéseket, és a szavazás megismétlését követelik.

Marinika Tepić, alelnök, Szabadság és Igazságosság Pártja: „A rendőrség arra az álláspontra jutott, hogy a szavazás végéig, tehát este 8 óráig nem tesznek semmit, mert a szavazóhelyeken jelen vannak a választási felügyelők. Mi köze az EBESZ-nek ehhez az egészhez, ha törvénysértést kell megakadályozni?”

A Szerbia az erőszak ellen koalíció tüntetést jelentett be Belgrádban. Közleményükben arra szólítják fel a polgárokat, hogy az általuk vélt választási visszaélések ellen lépjenek fel, és követeljék együtt a belgrádi önkormányzati választások megismétlését.

Választások 2023
Mi - A nép hangja
Branimir Nestorović
Szerbiai Szocialista Párt
Ivica Dačić
Szerbia az erőszak ellen
Marinika Tepić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.