Ugrás a tartalomra

Infrastrukturális fejlesztések, szigorúbb fellépés az embercsempészek ellen

2023.11.15
08:14
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
Vasútfejlesztési eredmények és a migrációs válság kezelése voltak a fő témái a szabadkai Zorka Helyi Közösségben tartott lakossági fórumnak. Az érdeklődők a Vajdasági Magyar Szövetség választási programjának részleteit is megismerhették.

Az Y-elágazás bővítése, a Palicsi-tó körüli kerékpárút tovább építése, valamint a Belgrád-Budapest vasútvonal munkálatainak mielőbbi befejezése is a kitűzött célok között szerepel - hangzott el a VMSZ által szervezett lakossági fórumon.

Kudlik Zoltán, a VMSZ zorkai helyi szervezetének elnöke: „A VMSZ egy olyan felelősségteljes párt, amely program mentén politizál, és az elmúlt választások során is programmal mutatkozott be a polgároknak, amit a polgárok támogattak. A mai nap során is ennek a programnak egy része lesz bemutatva: milyen infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg, a migránshelyzettel kapcsolatos kérdések, és persze a jelöltek is bemutatkozhatnak. Elmondhatják, hogy milyen elképzeléseik vannak a jövővel kapcsolatban.”

A lakossági fórum meghívottja volt Újhelyi Ákos, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, Gyivánovity Dániel, a VMSZ Szabadkai Városi Szervezetének elnöke, valamint Kovács Elvira, a párt alelnöke. Kovács Elvira, a párt alelnöke kiemelte, hogy a VMSZ választási programjának első pontja a polgárok biztonsága és a migránsválság kezelése.

„Mi 2015 óta ugyanazt mondjuk, és most egyre erőteljesebben, hangosabban, hogy jelen kell lenniük a rendőröknek, illetve a csendőröknek minden olyan településen, ahol migránsok vannak, azokat el kell szállítani a befogadóközpontokba. Szigorúan büntetni kell az embercsempészeket, a taxisokat, mindenkit, aki egyáltalán részt vesz ebben a láncban. Szerintem ezt tapasztalhatják a Szabadka környéki emberek a napokban. Mi azon dolgozunk folyamatosan, a megbízott elnök úr is erről egyeztetett a napokban a belügyminiszterrel, hogy tartsuk ezt a rendőri jelenlétet, illetve ellenőrzést a környéken.”

Az esten a tartományi választásokról is szó esett, amelyet szintén december 17-én tartanak Szerbiában. Kovács Elvira ennek kapcsán elmondta, hogy a tartományi választásokat várhatóan november 16-án, csütörtökön, a Vajdasági Parlament feloszlatását követően írják ki, a VMSZ pedig pénteken délelőtt meg is kezdi a listaállításhoz szükséges aláírások gyűjtését.

Kudlik Zoltán
Választások 2023
Zorka Helyi Közösség
Szabadka
Vajdasági Magyar Szövetség
Kovács Elvira

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.