Ugrás a tartalomra

Iskolafelújításokról döntött a Tartományi Kormány

2016.12.07
14:20
53,5 millió dinárból újítják fel a Vajdaság területén levő általános és középiskolákat, valamint a diákotthonokat
53,5 millió dinárból újítják fel a Vajdaság területén levő általános és középiskolákat, valamint a diákotthonokat. Erről mai ülésén döntött a tartományi kormány. A pénzt Vajdaság pénzügyi tartalékaiból biztosítják az intézmények számára. A program keretében 35,6 millió dinárból újítják fel a veterniki, a tiszakálmánfalvi, az óbecsei, a Mačvanska Mitrovica-i, a horgosi, a bajsai, a mitrovicai, a begaszentgyörgyi és a szenttamási általános iskolák épületeit. Emellett 10,7 millió dinárt különítettek el a nagybecskereki Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti, valamint az újvidéki Svetozar Marković Középiskola épületének szanálására. A maradék 7,1 millió dinárból a Szabadkai Diákotthon trafóállomását újítják fel. A tartományi kormány ülésén megállapították, hogy a kamenicai Klinikai Központ felszereléseinek beszerzésénél közel 500 millió dinárt sikerült megspórolniuk. Ezt a pénzt a tartomány területén lévő egészségügyi intézmények felszerelésére fordítják majd.
tartományi kormány
iskolafelújítás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.