Ugrás a tartalomra

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

2024.04.22
19:36
2024.04.23
08:14
Forrás
Pannon RTV
Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

A VMSZ elnöke a belgrádi parlamentben azt nyilatkozta a Pannon RTV-nek, hogy a párt továbbra is államtitkári szinten vesz részt a szerb kormány munkájában. Dr. Pásztor Bálint közölte, a Tartományi Képviselőház elnökét a jövőben is a VMSZ adja majd. A pártelnök azt mondta, holnap este a VMSZ Tanácsának ülésén Juhász Bálintot javasolja majd a tartományi parlament elnökének. Dr. Pásztor Bálint hozzátette, a vajdasági képviselőház valószínűleg csütörtökön ül majd össze.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VMSZ: Nyolc államtitkárunk lesz, ahogy az előző mandátumban is volt. Elképzelhető, hogy egy-két minisztériumot le fogunk cserélni másikakra, de hát ezek minimális változtatások. Megerősítésre került, ami mindig megerősítésre kerül, hogyha a Vajdasági Magyar Szövetség miniszteri helyet kért volna, akkor megkapta volna a miniszteri helyet, de mi államtitkári szinten képzeljük el az együttműködést a jövőben is. Ami a tartományi szintet illeti, egészen biztos most már, hogy a Vajdasági Magyar Szövetséget illeti meg a házelnöki tisztség a jövőben is Vajdaság Autonóm Tartomány területén. Holnap este fog a Vajdasági Magyar Szövetség Tanácsa ülésezni, amelyen megszületik az erre vonatkozó döntés. A Tanácsnak én azt fogom javasolni, hogy a listavezetőnk, Juhász Bálint legyen a tartományi parlamentnek az elnöke. Én biztos vagyok benne, hogy ez így lesz. Ami a tartományi kormányzatot illeti, valamikor május első felében fog megalakulni a tartományi kormány is. Egy titkári pozícióra illetve egy kormányalelnöki pozícióra számíthatunk a jövőben is, ezenkívül titkárhelyettesi és segédtitkári posztokra is számíthatunk.

Dr. Pásztor Bálint
Választások 2024

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.