Ugrás a tartalomra

Januártól tesztelik az új nemzeti virtuális teret

2023.11.17
16:01
2023.11.17
18:02
Forrás
Pannon RTV
Egyhangúlag elfogadták a Máért zárónyilatkozatát. Semjén Zsolt sajtótájékoztatóján kiemelte, ebbe két újdonság is belekerült.

Az egyik az online térben működő hazaváró iroda és 27 hazaváró pont kialakítása. Ezek célja, hogy megkönnyítse az ügyintézést azon magyar állampolgárok számára, akik visszaköltöznének Magyarországra. A másik újdonság a nemzeti virtuális tér, amelynek tesztelése január elsején kezdődik.  

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Magyarország: VPN-rendszeren keresztül biztosítani fogjuk azt, hogy egy egyszerű regisztrációt követően minden magyar állampolgár hozzáférjen egyfelől a magyar állam minden létező szolgáltatásához, másfelől a közszolgálati adások teljességéhez. Beleértve a sportközvetítéseket, a kulturális műsorokat, minden létező dolgot, ami ehhez kapcsolódik.” 

0-24 órás nyitvatartással működik hétfőtől a Horgos 2 határátkelő - ennek kapcsán intézett kérdést Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyetteshez Bodzsoni István. A Pannon RTV igazgatója arra volt kíváncsi,hogy a választási kampány alatt számíthat-e a VMSZ a magyar állam hasonló támogatására. Semjén Zsolt válaszában arra kérte Bodzsoni Istvánt,hogy tolmácsolja Vajdaság felé azt, hogy Pásztor Bálint minden támogatást meg fog kapni, mint ahogyan Pásztor István is megkapta. A magyar kormány mindenben azt fogja tenni, és abban fog segíteni, amit Pásztor Bálint kér - fogalmazott a politikus.

nemzeti
virtuális
Semjén Zsolt

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.