Ugrás a tartalomra

Januártól tesztelik az új nemzeti virtuális teret

2023.11.17
16:01
2023.11.17
18:02
Forrás
Pannon RTV
Egyhangúlag elfogadták a Máért zárónyilatkozatát. Semjén Zsolt sajtótájékoztatóján kiemelte, ebbe két újdonság is belekerült.

Az egyik az online térben működő hazaváró iroda és 27 hazaváró pont kialakítása. Ezek célja, hogy megkönnyítse az ügyintézést azon magyar állampolgárok számára, akik visszaköltöznének Magyarországra. A másik újdonság a nemzeti virtuális tér, amelynek tesztelése január elsején kezdődik.  

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Magyarország: VPN-rendszeren keresztül biztosítani fogjuk azt, hogy egy egyszerű regisztrációt követően minden magyar állampolgár hozzáférjen egyfelől a magyar állam minden létező szolgáltatásához, másfelől a közszolgálati adások teljességéhez. Beleértve a sportközvetítéseket, a kulturális műsorokat, minden létező dolgot, ami ehhez kapcsolódik.” 

0-24 órás nyitvatartással működik hétfőtől a Horgos 2 határátkelő - ennek kapcsán intézett kérdést Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyetteshez Bodzsoni István. A Pannon RTV igazgatója arra volt kíváncsi,hogy a választási kampány alatt számíthat-e a VMSZ a magyar állam hasonló támogatására. Semjén Zsolt válaszában arra kérte Bodzsoni Istvánt,hogy tolmácsolja Vajdaság felé azt, hogy Pásztor Bálint minden támogatást meg fog kapni, mint ahogyan Pásztor István is megkapta. A magyar kormány mindenben azt fogja tenni, és abban fog segíteni, amit Pásztor Bálint kér - fogalmazott a politikus.

nemzeti
virtuális
Semjén Zsolt

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.