Ugrás a tartalomra

Jens Stoltenberg: Oroszország vonja vissza Dél-Oszétia és Abházia önálló államként való elismerését

2018.10.03
22:16
Forrás
MTI
A déloszét és abház területek Grúzia részét képezik, nemzetközileg elismert határok között, ezért a NATO felszólítja Oroszországot, hogy vonja ki csapatait a térségből - jelentette ki a NATO főtitkára

A NATO elismeri és támogatja Grúzia területi egységét és határainak nemzetközileg elismert sérthetetlenségét, ebből fakadóan  a katonai szövetség arra szólítja fel Oroszországot, hogy vonja vissza Dél-Oszétia és Abházia önálló államként való elismerését - mondta Jens Stoltenberg szerdán Brüsszelben.

A NATO főtitkára, a katonai szövetség védelmi minisztereinek kétnapos találkozójának első munkanapja szünetében tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a déloszét és abház területek Grúzia részét képezik, nemzetközileg elismert határok között. Ennek értelmében a NATO felszólítja Oroszországot, hogy vonja ki csapatait a térségből.

Grúzia területi integritásának elismerése mellett ezt egyebek mellett az ott élő lakosság számára az orosz katonai jelenlét okozta nehézségek, kellemetlenségek és más kihívások is indokolják - tette hozzá a főtitkár.

Grúzia
Jens Stoltenberg
NATO

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.