Ugrás a tartalomra

Joe Biden Ukrajnának: számíthatnak a támogatásunkra, nem fogunk csak úgy kisétálni

2023.10.02
07:47
2023.12.03
17:17
Forrás
Euronews
Eddig 46 milliárd dollár katonai segélyt nyújtottak Ukrajnának.

Ukrajna további támogatását ígérte az amerikai elnök. Joe Biden úgy fogalmazott: „semmilyen körülmények között nem hagyhatjuk, hogy a Washington Ukrajnának nyújtott támogatása megszakadjon. Kezeskedem afelől, hogy eljutunk odáig, hogy meg fogjuk csinálni. Biztosítani akarom szövetségeseinket, hogy számíthatnak a támogatásunkra, nem fogunk csak úgy kisétálni" – tette hozzá. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke ezt azután mondta, hogy a kongresszusi költségvetési megállapodásból kizárták a további katonai finanszírozást.

Az ideiglenes intézkedés, amelyet azért vezettek be, hogy el tudják kerülni a kormányzat leállását, nem tartalmazott hatmilliárd dollárt a Kijevnek nyújtott katonai segélyre, ami a Fehér Ház első számú prioritása - számolt be a BBC. Az USA nagyjából 46 milliárd dollár katonai segélyt nyújtott Ukrajnának a háború kezdete óta.

Joe Biden
USA
Ukrajna

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.