Ugrás a tartalomra

Joe Biden Ukrajnának: számíthatnak a támogatásunkra, nem fogunk csak úgy kisétálni

2023.10.02
07:47
2023.12.03
17:17
Forrás
Euronews
Eddig 46 milliárd dollár katonai segélyt nyújtottak Ukrajnának.

Ukrajna további támogatását ígérte az amerikai elnök. Joe Biden úgy fogalmazott: „semmilyen körülmények között nem hagyhatjuk, hogy a Washington Ukrajnának nyújtott támogatása megszakadjon. Kezeskedem afelől, hogy eljutunk odáig, hogy meg fogjuk csinálni. Biztosítani akarom szövetségeseinket, hogy számíthatnak a támogatásunkra, nem fogunk csak úgy kisétálni" – tette hozzá. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke ezt azután mondta, hogy a kongresszusi költségvetési megállapodásból kizárták a további katonai finanszírozást.

Az ideiglenes intézkedés, amelyet azért vezettek be, hogy el tudják kerülni a kormányzat leállását, nem tartalmazott hatmilliárd dollárt a Kijevnek nyújtott katonai segélyre, ami a Fehér Ház első számú prioritása - számolt be a BBC. Az USA nagyjából 46 milliárd dollár katonai segélyt nyújtott Ukrajnának a háború kezdete óta.

Joe Biden
USA
Ukrajna

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.