Ugrás a tartalomra

Johannes Hahnnal tárgyalt Pásztor István

2018.07.04
10:20
2018.07.04
16:10
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a bővítési biztost elsősorban a kisebbségi közösségek jogállásáról tájékoztatta, de szó esett Szerbia európai integrációs folyamatáról is.

Pásztor István arra kérte Johannes Hahnt, hogy az Európai Unió soros elnökségét betöltő Ausztria mandátuma alatt gyorsítsa fel az új csatlakozási fejezetek megnyitását. A megbeszélésen külön téma volt a nemzeti kisebbségek kérdése és az őket érintő törvények.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Úgy látom, hogy ezek a kérdések továbbra is egy kicsikét a fontosságuk szempontjából talán a margó közelében vannak, ezért fontos, hogy az ember ezekről a kérdésekről folyamatosan beszéljen és kihasználja az alkalmat, hogy az ilyen jelentős pozícióban lévő embereket, mint Hahn biztos úr, folyamatosan tájékoztassa. Számunkra hihetetlen fontos a 23. tárgyalási fejezet, illetve a kisebbségi akcióterv. Arról beszéltem a biztos úrnak, hogy június hónap folyamán a szerb parlament öt olyan törvényt fogadott el, ami a kisebbségi akciótervben felvázolt feladatok egy jelentős részét, vagy egy részét teljesítette.”

Johannes Hahn
Pásztor István

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.