Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Joksimović: 2020 fontos év Szerbia számára a csatlakozás tekintetében

2020-01-26
14:00
2020-01-26
16:05
Forrás
Tanjug
2020 fontos év Szerbia számára az Európai Unióhoz való csatlakozás tekintetében - nyilatkozta Jadranka Joksimović.

Szerbia eurointegrációért felelős minisztere kiemelte, hogy a szerb kormány elkötelezett amellett, hogy végrehajtsa azokat a reformokat, amelyek még szükségesek az uniós csatlakozáshoz. Szerbia egyébként már a tárgyalási fejezetek több mint a felét megnyitotta - emlékeztetett a tárcavezető.

A következő időszakban az EU-nak meg kell határoznia a bővítési politikája irányvonalát, ami a legfontosabb Szerbia számára - tette hozzá Joksimović, továbbá elmondta: „Szerbia reformútja eléggé egyértelmű, és annyi pozitív változást hozott a szerb állampolgárok életébe, hogy a szerbiaiak arra a kérdésre, hogy kell-e folytatni a reformokat - függetlenül az európai integrációtól - 74 százalékban igennel válaszoltak. Nem azért, mert ezt várja az Európai Unió, vagy más ország. A lakosok felismerték a reformok szükségességét. Szerintem erre a legjobb teszt mindig a választások, amelyek megmutatják, hogy a polgárok tudják, kellenek a reformok.”

Jadranka Joksimović
Európai Unió
Európai Unió
csatlakozás
integráció

Most

15:06, Frissítve: 15:12

Online térbe költöztek az egyházak is

Az egyházak működésére is kihat a rendkívüli helyzet. Nem tartanak tömeges rendezvényeket, a misék, hittanórák az online térbe költöztek. A cél a hívek megvédése a koronavírustól.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.