Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Joksimović: 2020 fontos év Szerbia számára a csatlakozás tekintetében

2020-01-26
14:00
2020-04-19
17:09
Forrás
Tanjug
2020 fontos év Szerbia számára az Európai Unióhoz való csatlakozás tekintetében - nyilatkozta Jadranka Joksimović.

Szerbia eurointegrációért felelős minisztere kiemelte, hogy a szerb kormány elkötelezett amellett, hogy végrehajtsa azokat a reformokat, amelyek még szükségesek az uniós csatlakozáshoz. Szerbia egyébként már a tárgyalási fejezetek több mint a felét megnyitotta - emlékeztetett a tárcavezető.

A következő időszakban az EU-nak meg kell határoznia a bővítési politikája irányvonalát, ami a legfontosabb Szerbia számára - tette hozzá Joksimović, továbbá elmondta: „Szerbia reformútja eléggé egyértelmű, és annyi pozitív változást hozott a szerb állampolgárok életébe, hogy a szerbiaiak arra a kérdésre, hogy kell-e folytatni a reformokat - függetlenül az európai integrációtól - 74 százalékban igennel válaszoltak. Nem azért, mert ezt várja az Európai Unió, vagy más ország. A lakosok felismerték a reformok szükségességét. Szerintem erre a legjobb teszt mindig a választások, amelyek megmutatják, hogy a polgárok tudják, kellenek a reformok.”

Jadranka Joksimović
csatlakozás
integráció
Európai Unió

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.