Ugrás a tartalomra

Judith Sargentini felszólalásával kezdődött a Magyarországról szóló vita

2018.09.11
16:56
2024.03.19
08:42
Judith Sargentini felszólalásával kezdődött a Magyarországról szóló vita az Európai Parlamentben. A holland képviselő szerint a kérdés az, hogy a tagországok tiszteletben tartják-e, amit vállaltak.

Sargentini szerint a magyar kormány elhallgattatta a független médiát, a kutatókat, a civil szervezeteket, megválogatja a neki tetszo egyházakat. Sargentini hozzátette, 2010 óta az Európai Bizottság számtalan ügyben bírálta a magyar kormány döntéseit. A zöldpárti képviselo elmondta, a jelentése felsorolja azokat az intézkedéseket, amelyek bizonyítják, hogy megvan a kockázata annak, hogy sérülnek az uniós értékek Magyarországon, a júniusi elso vita óta pedig semmit sem javult a helyzet.

Judith Sargentini, képviselő, Európai Parlament: „Vajon minden tagállam megfelel-e a kötelező vállalásoknak? Én attól tartok, hogy nem. A magyar kormány elnémította a független médiát, rövid pórázra fogta a tudományos élet képviselőit, korlátozza a kritikus gondolkodás kialakulását, a független bírák mozgásterét is megkötötte. Meghatározza, hogy mely egyházak működhetnek, melyek nem. A civil szervezetek működését ellehetetlenítik, akik segítenek a szegényeknek, a migránsoknak, a romáknak, a szélsőségesen nehéz helyzetű csoportoknak.”

Judith Sargentini
Európai Parlament

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.