Ugrás a tartalomra

Június másodikára írta ki a belgrádi választásokat Ana Brnabić

2024.04.03
17:48
2024.04.03
20:08
Forrás
Pannon RTV
A szerb parlament elnöke azt mondta, hogy a köztársasági képviselőházban írta alá a választások kiírásáról szóló határozatot.

Ana Brnabić arra szólított fel mindenkit, hogy a választások tisztességesek és korrektek legyenek, és minden szavazópolgár menjen el voksolni, és mutassa meg, milyen irányba kell Belgrádnak mennie és fejlődnie.

Ana Brnabić, a köztársasági képviselőház elnöke, Szerbia: „Mint tudják, a legvégső időpontot választottam a belgrádi választások kiírására, mert az ellenzék követelésére, és Aleksandar Vučić szerb államfő határozott kérésére úgy döntöttünk, hogy ezeket a választásokat a lehető legtávolabbi időpontban kell megtartani, mindezt Szerbia alkotmányával és törvényes rendelkezéseivel összhangban. A választások kiírását megelőző időt arra használtam ki, hogy megpróbáljam beindítani a párbeszédet az összes parlamenti politikai szereplővel folytatott beszélgetés révén, és megtegyek mindent, hogy ez és ezentúl minden választás Szerbiában a lehető legnagyobb rendben történjen, a legmagasabb demokratikus normáknak megfelelően. Mutassuk meg, ami számomra különösen fontos, a komolyságot és a felelősséget. Ezzel tartozunk Szerbia minden polgárának.”

Belgrád
választások
Ana Brnabić
ellenzék
Aleksandar Vučić

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.