Ugrás a tartalomra

Június másodikára írta ki a belgrádi választásokat Ana Brnabić

2024.04.03
17:48
2024.04.03
20:08
Forrás
Pannon RTV
A szerb parlament elnöke azt mondta, hogy a köztársasági képviselőházban írta alá a választások kiírásáról szóló határozatot.

Ana Brnabić arra szólított fel mindenkit, hogy a választások tisztességesek és korrektek legyenek, és minden szavazópolgár menjen el voksolni, és mutassa meg, milyen irányba kell Belgrádnak mennie és fejlődnie.

Ana Brnabić, a köztársasági képviselőház elnöke, Szerbia: „Mint tudják, a legvégső időpontot választottam a belgrádi választások kiírására, mert az ellenzék követelésére, és Aleksandar Vučić szerb államfő határozott kérésére úgy döntöttünk, hogy ezeket a választásokat a lehető legtávolabbi időpontban kell megtartani, mindezt Szerbia alkotmányával és törvényes rendelkezéseivel összhangban. A választások kiírását megelőző időt arra használtam ki, hogy megpróbáljam beindítani a párbeszédet az összes parlamenti politikai szereplővel folytatott beszélgetés révén, és megtegyek mindent, hogy ez és ezentúl minden választás Szerbiában a lehető legnagyobb rendben történjen, a legmagasabb demokratikus normáknak megfelelően. Mutassuk meg, ami számomra különösen fontos, a komolyságot és a felelősséget. Ezzel tartozunk Szerbia minden polgárának.”

választások
Ana Brnabić
ellenzék
Aleksandar Vučić

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.