Ugrás a tartalomra

A Kapetan Dragan-ügy

2021.08.25
12:34
2021.08.25
16:13
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai önkormányzat vonja vissza a Kapetan Dragan Alapítvány irodájának működési engedélyét, amely a város egyik üzlethelyiségébe költözött be - hangzott el a Demokrata Párt szabadkai városi szervezetének sajtótájékoztatóján.

Srđan Milivojević, a párt végrehajtó bizottságának tagja arra figyelmeztetett, hogy a szóban forgó alapítvány szabadkai működése káros és veszélyes a helyi lakosokra nézve, a város többnemzetiségű mivoltára való tekintettel. Különösen felháborító, hogy a Kapetan Dragan Alapítvány nemzeti kampányt és aláírásgyűjtést kezdeményezett Zvezdan Jovanović szabadon bocsájtásáért, akit jogerősen ítéltek el a Zoran Đinđić, Szerbia néhai miniszterelnöke ellen elkövetett gyilkosság közvetlen végrehajtásáért - húzta alá Srđan Milivojević.

„Szabadka egy csodás város. Itt csodálatos emberek élnek. Itt élnek a barátaim. Én, mint kruševaci, mindig is jól éreztem magam Szabadkán. Szeretném, ha ilyen érzés töltene el minden embert, aki ide eljön. Ugyanakkor egyetlen szabadkai polgár sem érdemli meg azt, hogyha elmegy bárhová, lehajtott fővel kelljen szégyenkeznie, amikor rákérdeznek, hogy náluk van az az alapítvány, Dragan Vasiljkovićé, vagyis Kapetan Dragané, amely arra törekszik, hogy kihozza a börtönből Zoran Đinđić gyilkosait.”

Kapetan Dragan
Kapetan Dragan Alapítvány
Demokrata Párt
Szabadka

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.