Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A kárpátaljai magyarság helyzetéről szóltak Brüsszelben

2019.04.02
13:26
2019.04.02
15:07
Forrás
Pannon RTV
A kárpátaljai magyarság helyzetéről szóltak ma Brüsszelben, az Európai Parlamentben az Emberi és kisebbségi jogok az EU szomszédságában elnevezésű konferencián.
Pannon RTV

A rendezvényt Bocskor Andrea beregszászi származású magyar EP-képviselő hívta életre. Bemutatták Az anyanyelvi oktatás joga - Közép-európai hagyományok és Kárpátalja példája című könyvet, valamint levetítették a TV21 Ungvár nevű kárpátaljai magyar televízió által készített Magyarellenes megnyilvánulások Kárpátalján című dokumentumfilmet. 2014 és 2018 között legalább 400 magyarellenes cselekedet és megnyilvánulás történt Ukrajnában. A filmben kimondják, az államvezetés nem titkolt célja a magyarok asszimilációja, ennek érdekében magyarellenes kampányt folytatnak az országban.

Pannon RTV
Brüsszel
Európai Parlament
kárpátaljai
Bocskor Andrea

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.