Ugrás a tartalomra

A katalán elnök szerint a király csalódást okozott

2017.10.05
07:45
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
Az uralkodótól azt várták, hogy párbeszédre és egyetértésre szólít fel, ehelyett azonban magáévá tette a spanyol kormány retorikáját és politikáját.

Csalódást okozott sok katalánnak - ezt üzente VI. Fülöp spanyol királynak a katalán elnök szerda esti televíziós beszédében. A politikus szerint az uralkodótól azt várták, hogy párbeszédre és egyetértésre szólít fel, ehelyett azonban magáévá tette a spanyol kormány retorikáját és politikáját.

VI. Fülöp kedd este intézett rendkívüli televíziós beszédet a nemzethez, amelyben kijelentette: a katalán kormány ismétlődően és szándékosan megsértette a törvényeket, aláásta a harmóniát és az együttélést a katalán társadalomban.

A király szándékosan figyelmen kívül hagyta katalánok millióit, akik nem úgy gondolkodnak, mint ők és azokat a katalánokat, akik rendőri erőszak áldozatai lettek - mondta a katalán elnök. Hozzátette: nyitott a párbeszédre, kész elfogadni a közvetítést, amelyre több ajánlatot is kaptak, de egyre sem érkezett pozitív válasz a központi kormány részéről.

Spanyolország
katalán
Király

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.