Ugrás a tartalomra

A katalán kormány 2315 helyszínt ígér a voksolásra

2017.09.29
19:44
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI, hirado.hu
Vasárnap reggel kilenc és este 8 óra között lehet majd szavazni a függetlenségi népszavazáson - közölte Jordi Turull katalán kormányszóvivő pénteki nemzetközi sajtótájékoztatón Barcelonában.

Elmondta, a választói névjegyzékbe összesen 5,34 millió embert vettek fel. Oriol Junqueras katalán elnökhelyettes pedig arról beszélt, hogy ha a spanyol hatóságok megpróbálják akadályozni a szavazóhelyek működését, attól még tudnak majd voksolni a választók, ám azt nem árulta el, miként. “Vannak más módok” – ennyit mondott.

Katalóniában napok óta jelentős népszavazási mozgósítás zajlik. Folyamatosak az utcai megmozdulások.

Ínigo Méndez de Vigo spanyol kormányszóvivő ugyanakkor kijelentette, “nem lesz népszavazás”. A politikus figyelmeztetett arra, hogy a szecesszionistáknak a bíróság előtt kell majd választ adni “folyamatos hűtlenségükre”. “Senki sem áll a törvények felett” – hangsúlyozta, és improvizációnak nevezte a népszavazást, amelynek hiányoznak törvényességi garanciái.

Spanyolország
katalán
népszavazás
szavazóhely
függetlenség

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.