Ugrás a tartalomra

Katalónia: A függetlenségi pártoké a parlamenti többség

2017.12.22
08:05
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
A függetlenségi pártok összesen a szavazatok 47,3 százalékát kapták meg.

Az Állampolgárok nevű liberális párt győzelme ellenére a függetlenségi pártok szerezték meg a parlamenti többséget a katalán parlamenti választásokon - állapítható meg a szavazatok 99,59 százalékos feldolgozottságánál. A függetlenségi pártok összesen a szavazatok 47,3 százalékát kapták meg, míg a spanyol egység pártjait a választók 43,3 százaléka támogatta. Előbbiek 70, utóbbiak 57 képviselőt delegálhatnak az új katalán törvényhozásba. A Spanyolországban kormányzó Néppárt súlyos vereséget szenvedett, a szavazatok 4,2 százalékának köszönhetően 3 politikusa képviseli majd. Az új katalán törvényhozásnak a jogszabályok értelmében január 23-áig kell megalakulnia. 

Katalónia
parlamenti választások
parlamenti többség
függetlenség

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.