Ugrás a tartalomra

Kelebián a fiatalok is fontosnak tartják a magyarországi választást

2018.03.28
13:44
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi választásokon való szavazás fontosságára hívták fel a figyelmet a Kelebián megtartott lakossági fórumon a Vajdasági Magyar Szövetség magas rangú tisztségviselői és aktivistái.

A helyi emberek nagyon fontosnak tartják a jelenlegi magyar kormány támogatási politikáját, amit a külhoni magyaroknak, így a vajdaságiaknak is nyújtanak, hiszen többek között ezeknek a támogatásoknak köszönhetően lett Kelebia az utóbbi időben ismét egy élhető falu.

Kovács Erzsébet rendkívül fontosnak tartja, hogy éljen a szavazati jogával a magyar országgyűlési választásokon. Ő a fiatalokat is arra buzdítja, hogy voksoljanak. „Egy kis kíváncsisággal is jöttem. Hogy lesznek-e fiatalok? És igen, vannak. Ez örömmel tölt el, hogy ők is fontosnak tartják a választásokat. Én már négy évvel ezelőtt is éltem ezzel a jogommal, és nem tévedtem.”

Hozzátette: megtapasztalták, hogy élhetőbb lett a falu, amióta egy erős magyar kormány van hatalmon és támogatásokat folyósít. Ennek köszönhetően felújították az óvodát, aktívan működik a Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, megalakult a Vackor tánccsoport.

Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár kiemelte: nem mindegy, hogy milyen kormánya lesz az anyaországnak a következő négy évben. „Fontos, hogy a választásokon jó eredményt érjen el a nemzetben gondolkodó, most aktuális kormány, mert az elmúlt időszakban megmutatták, nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is, hogy segítenek a vajdasági magyarságon.

Hozzátette: ez vonatkozik az identitásmegőrzésre, a kultúrára és a gazdaságra, valamint minden olyan területre, ami fontos az itteni magyarok megmaradása szempontjából.

Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője azt mondta: arra szeretnék a vajdasági magyarokat ösztönözni, hogy mindenki éljen szavazati jogával, aki ezt megteheti, és hozzátett: „Nem csak azért, mert a vajdasági magyarság is az egyetemleges magyar nemzet része, hanem azért is, hogy folytatódhasson az a nemzetpolitika, amelynek a vajdasági magyarok a konkrét haszonélvezői voltak az elmúlt 8 esztendőben.”

Éppen ezért, a vajdasági magyarság szempontjából a legfontosabb célkitűzés, hogy a jelenleg hatalmon lévő vezetés irányítsa az elkövetkező négy évben is az anyaországot - tette hozzá Pásztor Bálint a kelebiai lakossági fórumon.

Kelebia
választás
Juhász Attila

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.