Ugrás a tartalomra

Kérdéses Koszovó napirendre tűzése a Biztonsági Tanácsban

2019.02.04
16:33
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Ivica Dačić külügyminiszter elmondta, nehezen tudunk összeszedni kilenc szavazatot, hogy napirendre kerüljön, mert ott nincs vétó.

Az Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Brittania, Németország és Lengyelország ellenezték, hogy az ENSZ főtitkárának rendszeres negyedéves jelentése Koszovóról az ülés napirendjén szerepeljen - mondta Ivica Dačić szerb külügyminiszter. Hozzátette, az ülést, amelyen megvitatnák a jelentést, február 7-re tették, de egyáltalán nem biztos, hogy Koszovóról is szó esik, mert a napirendet valószínűleg csak aznap fogadják el. Ivica Dačić külügyminiszter elmondta, nehezen tudunk összeszedni kilenc szavazatot, hogy napirendre kerüljön, mert ott nincs vétó. De ők sem tudnak összeszedni kilenc szavazatot, hogy ne kerüljön napirendre - szögezte le Dačić.

ENSZ Biztonsági Tanács
Ivica Dačić
ENSZ

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.