Ugrás a tartalomra

Két héten belül kiderül, lesznek- e előrehozott választások

2014.01.09
10:30
Ha lesz előrehozott parlamenti választás Szerbiában, azt március 16-án, a belgrádi voksolással együtt tartják majd - írja a Novosti
Ha lesz előrehozott parlamenti választás Szerbiában, azt március 16-án, a belgrádi voksolással együtt tartják majd - írja a Novosti. A lap szerint a dátumot a Szerb Haladó Párt vezetői határozták meg. A haladók január 20-áig döntenek arról, lesz-e előrehozott voksolás Szerbiában. (RTS)     Dačić és Vučić megbeszélte: a választások kiírása nem téma 2014. január 6. , hétfő , 10:30 Ivica Dačić szerb kormányfő nem lenne a rendkívüli választások kiírása ellen, amennyiben azt támogatná Aleksandar Vučić kormányfőhelyettes, a Szerb Haladó Párt vezetője. A miniszterelnök hangsúlyozta: ők ketten egyetértenek abban, hogy az előrehozott választások nem téma, az eddig elért eredményekre és a célok megvalósítására kell összpontosítani. A miniszterelnök kitért Tomislav Nikolić államfő napokban tett kijelentésére is, miszerint Szerbiának lehetne jobb kormánya, valamint, hogy Dačić úgy kényszerítette ki a kormányfői pozícióját. A Szerbiai Szocialista Párt elnöke szerint: „az ilyen kijelentések, nem korrektek, nem járulnak hozzá a politikai helyzet stabilitásához. Az államfőnek nem szabadna pártkampányokban részt vennie. Amennyiben pedig Nikolić úgy gondolja, hogy lehetne jobb is a kormány, akkor egyértelműen kifogása van a működésünket illetően. Ebben az esetben nyilvánosságra kellene hoznia azt, hogy pontosan mire vonatkozik a kritika” - mondta Dačić. (Szerbiai RTV)

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.