Ugrás a tartalomra

„Kiemelten fontosnak tartom, hogy küzdjünk az áldozattá vált nőkért”

2022.12.28
17:33
2022.12.28
17:46
Forrás
Facebook
A családon belüli erőszak áldozatainak sokszor nincs második esélyük a normális életre, arra, hogy munkát, másik társat vagy otthont találjanak, némelyiküknek még a túlélésre sincs esélye – írta a Facebook oldalán Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője az Intézményi válasz a nőgyilkosságra című konferenciát követően írt a közösségi médiafelületére. A bejegyzésben arra is kitért, hogy meggyőződése szerint még nagyobb erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a családon belüli erőszak jelenségére. „Kiemelten fontosnak tartom, hogy küzdjünk az áldozattá vált nőkért és a második esélyhez való jogukért” – írta a VMSZ politikusa. A szerdai rendezvényt a Szerbiai Képviselőházban a Női Parlamenti Háló és az ember- és kisebbségjogi, valamint a nemi egyenjogúsággal foglalkozó bizottság szervezte.

családon belüli erőszak
Kovács Elvira

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.