Ugrás a tartalomra

Kijev szerint a magyar nyilatkozatok a választási kampánnyal függnek össze

2017.09.27
10:09
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
A magyarországi választási kampánnyal függnek össze azok a nyilatkozatok, amelyek az új ukrán oktatási törvény kapcsán a nemzeti kisebbségeket érő sérelmekről szólnak.

Az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője szerint emellett Budapest így próbálja elterelni a figyelmet az Európai Unióval szemben fennálló problémáiról, ezen belül a migrációval kapcsolatos nézeteltéréséről Brüsszellel. A tisztségviselő mindazonáltal úgy vélte, hogy az oktatási törvényről konzultációkra van szükség.

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter internetes bejegyzésében tudatta, hogy Ukrajnában azon dolgoznak, hogy az ország magyar nemzetiségű állampolgárai a lehető legkomfortosabban érezzék magukat az Európai Unióban és Ukrajnában egyaránt.

Petro Porosenko ukrán elnök hétfő este írta alá az új oktatási törvényt, amelyet a kijevi parlament szeptember 5-én fogadott el. A jogszabály kimondja, hogy Ukrajnában az oktatás nyelve az államnyelv.

Ukrajna
Kijev
oktatási törvény
kisebbségek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.