Ugrás a tartalomra

Kislinder Gábort javasolja Topolya polgármesterének a VMSZ (videó)

2014.12.12
10:21
A topolyai ügyet lezártnak tekinti Pásztor István
A topolyai ügyet lezártnak tekinti Pásztor István. A VMSZ elnöke Kislinder Gábort, a topolyai községi szervezet elnökét javasolja polgármesternek. Pásztor István szerdán találkozott a VMSZ topolyai községi szervezet lemondásban lévő elnökségével és tagjaival. A találkozóról szóló beszámolót a VMSZ Elnöksége meghallgatta és egyhangúlag elfogadta. Kislinder Gábort jelöli Topolya polgármesterének a Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége és Tanácsa. A döntés értelmében a községi képviselő-testület elnökének Plohl Edvint, a bajsai helyi szervezet elnökét javasolják. A Községi Tanács VMSZ-t képviselő tagjainak pedig Dudás Domány Dianát, Kisimre Szerda Annát, Zsemberi Jánost és Szilágyi Józsefet jelölték. Pásztor István már a december 2-án tartott sajtótájékoztatón elmondta, a vezetésnek meg kell újulnia, és meg is fog újulni, hiszen a lemondásra felszólított eddigi vezetés viszonyulása a VMSZ politizálásával összeegyeztethetetlen. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LUO8pea1q9k „A Vajdasági Magyar Szövetség van annyira erős párt, hogy tud a város élére olyan embereket delegálni, akik szakítanak az eddigi gyakorlattal, akik megpróbálnak erőteljesebben eleget tenni a polgárok elvárásának. Másrészről ezzel a döntéssel az is szándékom volt, hogy jelezzem, hogy az az értékrend, ami ezekből a topolyai döntésekből kiolvasható, az összeegyeztethetetlen azzal, amit mi képviselünk” – mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Pásztor István a topolyai ügyet lezártnak tekinti. Hozzátette, a lemondott tisztségviselőket és pártvezetőket tisztelet illeti, mert cselekedetükért vállalták a felelősséget, és a továbbiakban is fontosnak és megkerülhetetlennek tartja a szerepüket. December 21-ig azonban választanak egy új topolyai községi elnökséget, amely a választási ciklus végéig vállalja, hogy az önkormányzati vezetőkkel közösen, az eddigi lemaradást pótolva, eredményeket mutat fel. Ezzel igazolják majd a választók 2012-ben megszerzett bizalmát Topolyán.

Most

16:51

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.
14:43, Frissítve: 16:58

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.